Blog
בלוג מאמרים

צוואות וירושות

עמוד הבית » מאמרים » צוואות וירושות
תוכן עניינים

למה צריך צוואות?

שאם לא כן, יחולו על עזבונו של אדם הוראותיו של חוק ירושות שקובע כיצד תחולק ירושה של אדם במקרה שלא השאיר אחריו צוואה. מהן הוראותיו של חוק הירושה האם את קורא/קוראת שורות אלו יודע/יודעת? יתכן שכן וייתכן מאד שלא ולכל הפחות לא במדויק! סביר להניח, כי כל אדם רוצה להחליט כיצד יחולק עזבונו; בכל זאת מדובר בפרי עמל של הרבה שנים, זאת, לא רק במקרים של משפחות מורכבות אלא בכל מקרה ומקרה. אם יקירך חשובים לך אני מציעה לא להשאיר הדבר ליד המקרה דהיינו לברירת המחדל שקבועה בחוק ירושות.

ומדוע?

יטול לדוגמא מקרה פשוט ביותר של בעל ואשה ולהם שני ילדים ודירה. במידה והאב ילך לבית עולמו בהעדר צוואה הירושה תתחלק באופן הזה: חלקו של האב בדירה (בדר"כ מחצית) לאשתו (50%) ולשני ילדיו (25% לכל אחד). המשמעות היא שלאשה יהא מעתה 75% ולשני הילדים יחדיו 25%. משמעות נוספת היא שאחרי מות האב הילדים עלולים לפתע לדרוש לממש חלקם דהיינו לבקש פירוק השיתוף בדירה והאם עלולה למצוא עצמה "נבגדת" ע"י ילדיה היא שזקוקים למרשרשים עוד בחייה. לכן אם אתה רוצה למנוע מצב שכזה היה עליך לערוך צוואות במסגרתה לצוות לאשתך כל עזבונך ורק במידה ואשתך לא תהיה בחיים נכון לעת פטירתך לילדיך. מקרה אחר הוא שאלמן שמכיר אשה וחי עמה בביתו ויש לו ילדים מאשתו המנוחה והולך לעולמו מבלי שהותיר אחריו צוואה. מה יהיה למי ילך עזבונו במקרה שכזה?

אני מפנה להוראות סעיף 55 בחוק ירושות: " איש ואשה החיים חיי משפחה במשק בית משותף אך אינם נשואים זה לזה, ומת אחד מהם ובשעת מותו אף אחד מהם לא היה נשוי לאדם אחר, רואים את הנשאר בחיים כאילו המוריש ציווה לו מה שהנשאר בחיים היה מקבל בירושה על-פי דין אילו היו נשואים זה לזה, והוא כשאין הוראה אחרת, מפורשת או משתמעת, בצוואה שהשאיר המוריש."

אם אותו אדם אינו מעוניין להוריש רכושו לאשה עמה הוא חי הרי שחובה עליו לערוך צוואה!!!

אותה צוואה שתיערך חייבת להיערך ע"י עורך דין צוואות העוסק בדיני משפחה על מנת שיהיה אחראי על הירושות ולא ע"י כל עו"ד שכן לא די בעריכת צוואות אלא שהיא חייבת להיות ערוכה כדין שאם לא כן עלולות להתעורר בעיות לאחר פטירת המנוח ומלחמות עולם על רכושו. לכן חשוב כי הצוואה תיערך כדין על מנת שלא ניתן יהיה למצוא בה פרצות וכך יקוים רצון הנפטר.

לא רק שחשוב שהצוואה תיערך כדין אלא שבמקרים מורכבים יש להיוועץ עם מומחי מס על מנת שיורשיך לא יאלצו לשלם מס בעצמם. בנוסף בכל הקשור לירושות ולצוואות ההדדיות – חשוב שתהיה מתודרך ומיודע ע"י עורך הדין שלך באשר יש לכך השלכות מרחיקות לכת הן באשר לכתיבת צוואות שכאלו והן באשר לביטולן. סופו של יום – אין אדם יודע יום פקודתו ולכן לא מומלץ להמתין לעת זקנה ויש לערוך צוואה מסודרת.

שתפו:
עוד אביבית מוסקוביץ
עו"ד אביבית מוסקוביץ
בעלת ניסיון של מעל 25 שנה בתחום הגירושין,ירושות ובכל הקשור בדיני המשפחה, אסטרטגיה מנצחת מותאמת במיוחד לכל אחד ואחת.

צור קשר

השאירו פרטים ונחזור אליכם בהקדם

מאמרים נוספים בנושא

ניכור הורי – מגמות וטיפול

ניכור הורי הוא אחת התופעות הפסולות, הקשות והמורכבות בהקשר של הליך גירושין. התופעה זוכה להתייחסות הולכת וגוברת בשנים האחרונות הן במחקרים והן במדיה, והמודעות ההולכת

קרא עוד »

לקוחות ממליצים

Handle with care

שנתקדם יחד לצעד הבא?

    *שדה חובה

    מפת הגעה