דיני משפחה
"מחצית מהטעויות שלנו נובעות מפני שהרגש שלנו פועל כאשר עלינו לחשוב, והשכל שלנו פועל כאשר עלינו להרגיש" -ג'ון צ'רטון קולינס-
דיני משפחה הם תוצר של דינמיקה והתפתחות משפטית לצד שינויים החלים במסגרת התא המשפחתי. דינים אלו מסדירים עניינים הנלווים ליחסים משפחתיים או הנובעים מתוכם ומהווים "חבל הצלה" מהותי. אימתי? במקרים טעונים רגשית, נטולי אסמכתאות כתובות או עדים להתרחשויות באותה מסגרת חיים אינטימית. היות ותחום זה מורכב הן בהיבט הפורמאלי והן בהיבט הרגשי, חשוב, ואפילו חובה, לבחור עורך דין בעל נחישות שיא לייצג את הלקוח נאמנה, ובו בעת, בעל רגישות לצרכיו הייחודים.
מתחילים ברגל ימין
מורכבותם של דיני משפחה מחייבת הבנה מעמיקה ברזי החוק ושינויו, ניסיון בשטח, יכולת לחזות את הנולד, ובמקרה הצורך, אף לגבש פתרון יצירתי יש מאין. מדוע? כי האמוציונליות הנלווית לפורמליות עלולה להוביל לכדי מאבק משפטי מפרך, שגיאות ופשרות שמקורן באי הבנת החוק או סחיטה. לכן, אם כבר החלטתם לנווט בסערה- אז רק עם עו"ד גירושין מנוסה!
במשרד עו"ד ונוטריון א. מוסקוביץ עומד לרשותכם צוות מיומן העוסק בדיני משפחה,
וערוך להעניק לכל לקוח שירות איכותי הכולל:
- מענה מקצועי ואנושי.
- ייעוץ וליווי משפטי מתחילת ההליכים עד תומם.
- בניית אסטרטגיה עם ראייה עתידית במישור האישי והכלכלי.
- רשת הגנה שתעמוד על זכויותיכם ותוודא שאכן תישמרנה.
- ייצוג בערכאה הדתית והאזרחית.
- פתרונות יצירתיים והקדמת מהלכיו של הצד שכנגד.
- הידברות ומו"מ עד לכדי גיבוש הסכמים.
- עריכת צוואות ובקשת סעדים זמניים.
- שיתוף פעולה עם גורמי חוץ רלוונטיים (חוקרים פרטיים, פסיכולוגים, רופאים וכו')
ענף משפטי ייחודי
דיני משפחה בישראל הם מארג של חקיקה דתית לצד חקיקה אזרחית משלימה. מכאן הטעם לפעילותן של שני מוסדות מקבילים- ביה"ד הרבני וביהמ"ש לענייני משפחה, העוסקים בדיני המעמד האישי ובמכלול הזכויות והחובות הנובעות מהמעמד המשפחתי. ביה"ד הרבני מהווה אוטוריטה בנושאי נישואין וגירושין, אך ביהמ"ש אינו חף מסמכויות ועוסק בהתרת נישואיהם של זוגות מעורבים, ודן בסוגיות שונות כמו ירושות, צוואות, אימוץ ילדים, אפוטרופסות, הגירה וכיו"ב. למרות שפתיחת תיק גירושין, מתן גט או הגשת תביעה לשלום בית מהווים סמכותו הבלעדית של ביה"ד הרבני, הרי שמערכות השיפוט השונות מקיימות גם סמכויות מקבילות בתחום הגירושין- מזונות אישה וילדים, חלוקת רכוש, משמורת והסדרי ראיה.
לאיזו ערכאה אפנה?
כשאין מנוס מאשר להתגרש, עומדות בפני בני הזוג שתי אופציות- לפנות במשותף לערכאה הדרושה או להשתתף ב"מירוץ הסמכויות". האופציה השנייה מבוססת על הקניית סמכות דיונית בנושאים הכרוכים בגירושין לערכאה המועדפת על התובע. למשל, אם בן הזוג הגיש תביעת גירושין בביה"ד הרבני וכרך (בתום לב ובכוונה כנה) נושאים נוספים דוגמת- חלוקת רכוש, מזונות, משמורת והסדרי ראיה בתביעת הגירושין, אזי מקים סמכות לביה"ד לדון בם. החיפזון בחסימת בן/ בת הזוג מהגשת תביעה מקבילה בערכאה אחרת, עלול להיות בעוכריכם כשהצעד אינו שקול ונובע מהערכה מוטעית של הזכויות/ חובות המגיעות לכם.
התייעצות מקדימה עם עורך דין משפחה תסייע בבחינת הסטטוס המשפטי שלכם, ובהתאם לכך, בבחירת הערכאה שתשרת נאמנה את צרכיכם. במקרים בהם בני הזוג טרם הגיעו לנקודת ה"אל- חזור" בה הסכסוך מחריף והפעולות נעשות מתוך נקם, עו"ד גירושין יבחן את נכונות הצדדים לגישור ויביא את ההסכם לאישור ביהמ"ש.
מתקשים לבחור בערכאה שתשרת את מטרותיכם? מחפשים מענה לשאלות ולקשיים שהתעוררו בחיק המשפחה?
משרד עו"ד אביבית מוסקוביץ' עוסק בדיני משפחה ויספק עבורכם את המענה האולטימטיבי לכל קושי עד ליצירת תמונה אסטרטגית חסרת מתחרים.
פנו אלינו עוד היום!
חוק דיני משפחה במדינת ישראל
חוק דיני משפחה הוא למעשה קבוצה של כללים אותם ניסח בית המשפט, הכוללים את המעמד האישי לדוגמא נושאים הקשורים בהורות, נישואין, גירושין, מזונות ועוד. חוק דיני משפחה כולל בתוכו זכויות וחובות העומדים תחת קטגוריה של המעמד האישי. קיימים שני גופים עיקריים העוסקים בכל הקשור לחוק דיני משפחה – הרבנות הנותנת את הדין הדתי ובית המשפט הנותן את הדין האזרחי. מעצם היותה של מדינה ישראל, מדינת הבית היהודי בכל הנוגע לתוקף הגירושין או הנישואין עצמם, ההחלטות מתבצעות על ידי הרבנות. כמובן שהדבר משתנה אם מדובר בזוג שנישא נישואים אזרחיים או זוג שחי במדינה ישראל אך אינו נחשב ליהודי. בנוסף במדינת ישראל קיים בית משפט אשר דן בענייני משפחה ומגן על חוק דיני משפחה. הנושאים בהם ידונו בבית משפט לענייני משפחה הם הליכים הקשורים למוסד הנישואים והתוקף שלהם, מזונות, חקלוקת רכוש, ענייני גירושין, הורות, אימוץ, מקרים של אלימות במשפחה ועוד.
חוק דיני משפחה בהקשר של מזונות
מזונות מוגדרים באופן די קבוע על פי כללי בית המשפט. חוק המזונות תפקידו להגן על האישה ועל הילד ולסייע להם להתקיים. חובת התשלום מתבצעת בעקבות גירושים או במצב של הורות שאינה מלווה בתהליך הנישואים. קיימים מצבים בהם בית המשפט פוטר תשלום של מזונות במידה והוא מסיק כי יש סיבה מוצדקת לכך עקב התנהגות מחפירה של הצד הדורש את המזונות.
חוק לתיקון דיני משפחה
החוק לתיקון דיני המשפחה בעצם קובע כללים בנושא תשלום המזונות ביחס למקורות הכנסה ולמשכורת של משלם המזונות. החוק מגדיר שכל עוד נמצאים בתמונה ילדים מתחת לגיל 18 , זכאי הצד אשר אחראי לגידול הילד לתשלום מזונות חודשי קבוע. במצבים של פסק דין אישי, הוראות החוק לא יכולו על משלם המזונות אלא יותאמו בהתאם להוראות בית המשפט.
דיני משפחה וירושה
דיני משפחה עוסקים בזמני משבר בהם מצויה המשפחה. תהליך גירושין, בעיות כלכליות, משברים בין בני זוג, צוואות, ירושות הם רק חלק מהנושאים הרלוונטים לתחום דיני המשפחה. דינים אלו מלווים בהחלטות גורליות רבות ושונות שאנו לוקחים במהלך החיים, ומהוות השפעה על חיינו ועל חיי יקירנו. דיני משפחה וירושה מסייעים לנו לפתור בעיות, סכסוכים ומחלוקות בתוך המשפחה. הסכסוכים המתקשרים לדיני משפחה וירושה קשורים למאבקי גירושין, הסכמי מזונות, זכויות של ידועים בציבור, הסכם ממון, צוואות, מאבקים בעקבות מוות של בן משפחה ועוד. דיני משפחה וירושה שמים דגש על הבהרה של החוק דרך בתי המשפט, בתי המשפט לענייני משפחה ובתי הדין הרבניים. כאשר אתם נתקלים באחד מהנושאים שצויינו או בנושא אחר אשר קשור לענייני משפחה מומלץ מאוד לגשת לעורך דין העוסק בענייני משפחה, גירושין וענייני ירושה על מנת לקבל פרספקטיבה כללית, להבין מה הם הזכויות והחובות העומדים בפניכם ועל כן מומלץ שלא להתנהג בפזיזות.
צוואות וענייני ירושה
צוואה היא למעשה מסמך עם תוקף משפטי אשר מצווה על בני המשפחה המקבלים את הצוואה מה לעשות עם הרכוש שצבר המצווה במהלך חייו לאחר מותו. האדם אשר מנסח את הצוואה יכול לעשות בה שינויים כל עוד הוא בחיים. כאשר כותבים צוואה חשוב מאוד להתייעץ עם בעל מקצוע בכדי למנוע טעויות שבמקרים רבים, גורמים על פי החלטת גורם בכיר כגון בית משפט לבטל את הצוואה ולהכריזה כלא תקפה. כאשר הצוואה איננה מנוסחת בצורה נכונה ומפרטת את כל הזכויות שכותב הצוואה מעביר לאחר מותו, הצווה לא תיחשב תקפה, מה שעלול לגרום ליצירת ויכוחים ומריבות בין בני המשפחה. דיני משפחה וירושה מאפשרים לנסח צוואה במספר דרכים:
צוואה בפני עדים – בעל הצוואה מנסח את הצוואה בנוכחותם של שני עדים ושלושתם חותמים עליה. חשוב להקפיד שהעדים בגיל המתאים ושהם נחשבים לעדים כשרים על פי החוק.
צוואה בפני רשות– בעל הצוואה אומר את נוסח הציווי בפני איש רשות וחותם עליה. על צוואה זו אין עוררין.
בנוסף ניתן לנסח צוואה בכתב יד בליווי חתימה או צוואה אשר תנוסח בעל פה בנוכחותם של שני עדים (במצב של חולי).
שתפו את הפוסט