אלימות במשפחה
אלימות במשפחה היא תופעה עצובה וטרגית המתרחשת למרבה הצער במשפחות רבות. חשוב לדעת כי במקרה כזה, ניתן להגיש בקשה למתן צו הגנה, או צו למניעת הטרדה מאיימת בהתאם לנסיבות.
מהי אלימות במשפחה?
התא המשפחתי אשר בדרך כלל אמור להיות מקור הביטחון וההגנה שלנו, עשוי במקרים מסוימים להיות בדיוק ההפך. אלימות במשפחה יכולה לבוא לידי ביטוי במספר מישורים: אלימות פיזית, אלימות כלכלית, הבאה לידי ביטוי בשליטה מוחלטת של אחד מבני הזוג במשאבים הכלכליים וישנה אלימות נפשית או רוחנית, אשר באה לידי ביטוי ביחס משפיל ומבזה כלפי בן הזוג. אין להפחית בחומרתה של אלימות זו משום שהנזק שהיא גורמת לבן/בת הזוג אינו פחות חמור ולעיתים אף יותר חמור מההתעללות הפיזית.
כיצד מתמודדים עם אלימות במשפחה?
צו הגנה
החוק למניעת אלימות במשפחה, תשנ"א- 1991, מאפשר הוצאת צו הגנה, אשר במסגרתו יורה בית המשפט על הרחקתו של בן הזוג הפוגע מבית המגורים המשותף, ממקום העבודה של בן הזוג הנפגע ועוד.
תוקפו של הצו יהיה עד שלושה חודשים וניתן להאריך את תוקפו של הצו מעת לעת ובלבד שהתקופה הכוללת לא תעלה על חצי שנה. במקרים מיוחדים, רשאי בית המשפט להאריך את תוקפו של הצו לתקופה כוללת שלא תעלה על שנה אחת. למרבה הצער, ישנם מקרים רבים בהם בן המשפחה האלים מפר את הצו ובמצב זה יש לפנות למשטרה. מדוע? היות שהפרת הצו הנה עבירה פלילית, אשר יכולה להביא למעצרו של התוקף ואף להגשת כתב אישום נגדו על כל המשתמע מכך.
פנייה למשטרה או לבית המשפט?
לשם קבלת צו הגנה כאמור, ניתן לפנות הן למשטרה והן לבית המשפט לענייני משפחה. אולם, יודגש כי תוקפו של הצו הניתן על ידי המשטרה הוא בדרך כלל קצר מאוד. במועד סיומו, אם נותר צורך בהמשך הרחקתו של בן הזוג הפוגע, יש לפנות לבית המשפט. לעומת זאת, צו הניתן על ידי בית המשפט, תוקפו מלכתחילה יכול להיות למשך זמן ארוך יותר, עד שלושה חודשים כאשר ישנה אפשרות להארכה עד חצי שנה ובמקרים מיוחדים עד שנה. ויובהר כי בכל מקרה, הגשת בקשה למתן צו הגנה, חשוב שתיעשה באמצעות עורך דין משפחה מקצועי ומנוסה.
תלונת שווא על אלימות
לצד מקרים אמיתיים וקשים של אלימות במשפחה, ישנן לצערנו גם תלונות שווא על אלימות אשר מוגשות כצעד טקטי בהליך הגירושין במטרה לקבל יתרון על פני הצד השני בסוגיית משמורת הילדים למשל. ההמלצה החד משמעית היא להימנע מצעד זה, הן משום הנזק שעלול להיגרם לצד השני (לרבות הליך פלילי, פגיעה בשם הטוב, פגיעה בפרנסה) והן משום שכאשר בית המשפט הדן בתיק הגירושין ושוכנע כי אין כל בסיס לטענות האלימות, יכול הוא להטיל הוצאות על בן/בת הזוג וכמובן מהימנותו בעיני בית המשפט תפגע ויכול ותהיה לדבר השלכה מרחיקת לכת על התוצאה המשפטית.
פנייה לייצוג משפטי
סובלים מאלימות במשפחה? יש מה לעשות, אל תחששו ופנו לייצוג משפטי של עורך דין מומחה לדיני משפחה. עורכת הדין אביבית מוסקוביץ טיפלה בהצלחה באלפי בקשות למתן צווי הגנה וצווים למניעת הטרדה מאיימת והיא מלווה את הלקוח לאורך כל ההליך המשפטי אשר כולל לא אחת גם הליך גירושין. עורכת הדין מוסקוביץ מעניקה לכל לקוח מעטפת מקצועית מלאה לצד יחס אישי, אמפתי ומכיל.
לייעוץ וקבלת סיוע משפטי בתחום האלימות במשפחה, צרו איתנו קשר (סודיות מובטחת):
במקרים דחופים, ניתן ליצור קשר טלפוני: 03-6133995 או 052-3986655